Explorers

Zelfstandig

Bijzonder aan de Explorers is dat zij geen leiding meer hebben, maar begeleiding. Ze maken zelf een programma en worden hierbij, indien nodig, ondersteund door de begeleiding. Waar bij de jongere groepen de leiding bepaalt wat er op de planning staat, doen de Explorers dat zelf. Zij kiezen wat ze leuk vinden om te doen, en werken dat uit tot een volwaardig programma voor hun mede-Explorers. Samenwerken en van elkaar leren staat hierbij centraal.

Wereld ontdekken

Waar de welpen op kamp gaan in een clubhuis, slapen de scouts in tenten ergens in Nederland. Bij de Explorers mogen zij zelf bepalen waar zij naar toe gaan en vaak is dit een kamplocatie in het buitenland. Zij organiseren met zijn allen vanaf het begin tot het eind hun trip, zoals hoe ze reizen, wat ze eten, wat ze voor activiteiten willen en hoe ze slapen.

Oprichten nieuwe Explorergroep

Momenteel hebben wij geen Explorers. Wel enthousiaste begeleiding die graag weer met een groep aan de slag gaat en een groep scouts die zullen doorgroeien naar Explorer. Ben jij tussen de 15 en 21 jaar en wil je graag scout worden? Dan horen wij dat graag en zullen de mogelijkheden bekeken worden.

Neem contact op

Enthousiast of heb je nog vragen? Stel deze gerust. Je kunt ons mailen op explorer@ooievaarsgroep.nl