Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 4,5 jaar is er bij Scouting Ooievaarsgroep heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Scouting Ooievaarsgroep heeft voor elke leeftijdscategorie een groep, wij noemen dat een speltak.
De speltakken draaien op verschillende tijden hun opkomst.

De Bevers (4½ jaar t/m 7 jaar)
De Welpen (7 t/m 11 jaar)
De Scouts (11 t/m 15 jaar)
De Stam (21+)

Uw kind kan altijd vrijblijvend komen kennismaken met de groep en er zo achter komen hoe leuk scouting is! Neem hiervoor wel even contact op met de betreffende leiding, zodat wij er rekening mee kunnen houden

Inschrijving

Er zijn drie kijk-opkomsten om te kijken of je scouting echt leuk vind. Na deze drie opkomsten zal de leiding vragen of je lid wil worden en verteld de leiding meer over het lid worden. Lid wordt je door het inschrijfformulier in te vullen die via onderstaande knop te vinden is.

Ga naar inschrijfformulier

Installatie

De installatie is de traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Voor de installatie moet het nieuwe lid aan een paar eenvoudige eisen voldoen, zoals het kennen van de wet en de belofte. Na de installatie mag het nieuwe lid zijn uniform dragen. Wat hier voor nodig is, is te vinden op onze installatiepagina.

Installatie

Veiligheid

Spelen in een veilige omgeving is belangrijk bij Scouting. Kinderen en jongeren moeten zich in een uitdagende omgeving kunnen ontwikkelen door het spelen van het Scoutingspel.

Hierbij zijn een veilige speelomgeving, een veilig spel en een veilige sociale omgeving van groot belang.

Binnen Scouting volgt de leiding daarom trainingen om op een verantwoorde wijze leiding te kunnen geven aan de jeugdleden. Scouting Nederland heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag verplicht gesteld voor alle vrijwilligers en besteedt aandacht aan sociale veiligheid.