Voor ouders

Wat is een opkomst en wanneer is zo’n opkomst? Waar koop ik de juiste kleding?  Dit zijn enkele voorkomende vragen bij ouders van onze nieuwe leden.

 

Kijken bij de opkomst

Bij scouting heten de groepen speltakken. Elke speltak heeft een leeftijdscategorie. Op onze communicatie kanalen zoals deze website vind u de verschillende groepen met hun opkomsttijd. Wanneer u de juiste groep voor uw kind heeft opgezocht kunt u contact op nemen met de leiding van betreffende groep. Vaak kan iemand gelijk de eerst volgende opkomst al komen kijken. Klik hier om ervaringen van andere ouders te lezen.

 

Inschrijfformulier

Wanneer uw kind bij onze groep komt kijken heeft het enkele keren om te kijken of onze groep bij uw kind past. Zodra het kind het naar de zin heeft binnen onze groep kan die zich officieel gaan inschrijven bij onze vereniging.
Klik hier voor het inschrijfformulier

 

Installeren

Nadat het kind enkele keren heeft meegedraaid met de speltak is het tijd om te gaan installeren. Dit is een officieel moment binnen scouting waar een wet en belofte worden opgezegd en de insignes en das worden omgehangen bij het nieuwe lid. Na deze installatie mag het volledige uniform gedragen worden met das en insignes. Alles over het installeren is te vinden op onze installatiepagina