Scouts (11 tot 15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in uitdaging, avontuur, kamperen en zelf vuur maken? Kom dan bij de Scouts meedoen.

De Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Scouts hebben ieder hun eigen karakter en eigenschappen.

 

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren.
Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren.
Een programma bestaat uit bijvoorbeeld het samenwerken om een maaltijd op houtvuur klaar te maken, de basisknopen leren om zo met lange houten palen een echte stormbaan te maken, of een speurtocht door de omgeving lopen/fietsen. De natuur in om deze te ontdekken en leren hoe de natuur jou kan helpen met survival technieken staan dan centraal.

Activiteitengebieden

Scouting is vooral een leuke vrijetijdsbesteding, maar scouts leren ook veel tijdens de opkomsten. Ze doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. De leiding maakt elke week een leuk programma om te doen tijdens de opkomsten. Dit doen zij aan de hand van een doorlopende leerlijn, zodat bij elke leeftijd er een passend programma wordt gegeven.

De activiteitengebieden zijn: Uitdagende scoutingtechnieken, Buitenleven, Expressie, Sport en spel, Identiteit, Samenleving, Internationaal en Veilig en gezond.

Lees meer over activiteitengebieden

Contact

Op zaterdag draaien de scouts van 13:30 tot 15:30 uur (niet in de zomer- en kerstvakantie).


Voor alle vragen over de scouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via het e-mailadres scout@ooievaarsgroep.nl