Welpen (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar en vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere jongens en meiden van jouw leeftijd?
Kom bij de welpen en speel mee in de jungle!
Samen met de figuren uit Jungleboek beleven we de spannendste avonturen.

Welpen dragen een groen uniform met het speltakteken met Mowgli en Shanti erop.

Wat doen we bij de welpen?

Samen spelen in de jungle, we gaan tijdens de opkomsten op avontuur. Dit kan op allerlei verschillende manieren, de welpen houden van buiten spelen, maar als het regent kunnen we ook binnen leuke activiteiten ondernemen. We leren spelenderwijs in de verschillende leefgebieden van de jungle. De groep welpen bij elkaar noemen we de horde, deze horde is weer onderverdeeld in nesten.

Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. Deze leiding heeft ook namen uit de originele Jungleboek verhalen, zoals Akela (de oudste wolf en deleider van de wolven), Oe (de schildpad) Ikki ( het stekelvarkentje) Raksha (de moeder wolf) en Baloe (de beer).

Zijn er ook nog bijzondere opkomsten?

Naast de gewone opkomsten is er van tijd tot tijd een speciale opkomst. Hierbij kan je denken aan een Regiospel (groot spel met andere scoutinggroepen) of een uitje naar een attractie!

Jaarlijks terugkerend zijn het weekendkamp waarbij we een nachtje in het eigen gebouw blijven slapen. Aan het eind van het seizoen is er bovendien een zomerkamp. Een week lang logeren we dan in het gebouw van een andere scoutinggroep. Bovendien hebben de zomerkampen altijd een thema. Vorige thema’s waren Astrix en Obelix, Koning van Katoren, Egypte. Voor zowel welpen als welpenleiding het hoogtepunt van het jaar!

Hoe zit het dan met de leiding?

De welpen worden natuurlijk niet los in het bos gelaten maar hebben een ervaren leidingteam. Deze leiding heeft ook namen uit de originele Jungleboek verhalen, zoals Akela (de oudste wolf en de leider van de wolven), Baloe (de beer) en Raksha (de moeder wolf).

De leiding is een jonge enthousiaste groep die iedere zaterdag vrijwillig een gehele opkomst verzorgen. Bovendien heeft de leiding verschillende cursussen behaald. Ook zorgen we ervoor dat er altijd leiding aanwezig is met een EHBO of soortgelijke kwalificatie.

Op zaterdag draaien de welpen van 11:00 tot 13:00 uur (niet in de zomer- en kerstvakantie).
Voor alle vragen over de welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via onderstaande knop.

Neem contact op met Welpen leiding