Over ons

Scouting Ooievaarsgroep is al vele jaren actief op het scoutinggebied.
Hier kunt u meer informatie vinden over onze groep.

Bij de Ooievaarsgroep zijn vijf verschillende leeftijdsgebonden groepen, ook wel speltakken genoemd, actief: de Bevers, de Welpen, de Scouts en de Stam. Elke speltak heeft haar eigen programma en is op verschillende tijden in het clubhuis te vinden. Kom gerust een keertje kijken tijdens een programma en doe mee! Je bent van harte welkom! 

De locatie

De Ooievaarsgroep is gevestigd aan de Ganzekant 16a te Heerjansdam. Voor de bekenden in het dorp wordt ook wel gezegd dat ze bij de Volkstuinen gevestigd zijn. Onze leden komen uit Heerjansdam zelf, maar ook uit Barendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Vanuit deze plekken zijn we makelijk te bereiken op de fiets en kunnen de leden dan ook veelal zelf het clubhuis vinden.

Ontstaan

De Ooievaarsgroep is opgericht op 14 september 1958 en startte met een groep bestaande uit 12 padvindsters en 2 leidsters, de dames M. Euser-van Loenen en Brinkman-Heijboer. In november 1958 werd de eerste groep padvindsters geinstalleerd.

De naam “Ooievaars” is gekozen, omdat Heerjansdam in een weidegebied lag en de ooievaar de grootste weidevogel was. In september 1958 waren de opkomsten in een onbewoonbaar verklaarde woning aan de Dorpsstraat.