Neem gerust een kijkje
op onze website!

Of kom eens langs om te
kijken wat wij allemaal doen!

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in uitdaging, avontuur, kamperen en zelf vuur maken? Kom dan bij de Scouts meedoen.

De Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Scouts hebben ieder hun eigen karakter en eigenschappen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren.
Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren.

Een programma bestaat uit bijvoorbeeld het samenwerken om een maaltijd op houtvuur klaar te maken, de basisknopen leren om zo met lange houten palen een echte stormbaan te maken, of een speurtocht door de omgeving lopen/fietsen. De natuur in om deze te ontdekken en leren hoe de natuur jou kan helpen met survival technieken staan dan centraal.

Op zaterdag draaien de scouts van 13:30 tot 15:30 uur (niet in de zomer- en kerstvakantie).
Voor alle vragen over de scouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Steun ons

Rabobank clubkas actie

GPS Verhuur

Wij beschikken over GPS apparaten, waarmee u de leukste speurtochten kunt doen.GPS Verhuur Naar GPS Verhuur